CHINA – Textele religioase trebuiesc reinerpretate

CHINA – Textele religioase trebuiesc reinerpretate pentru a tine „pasul cu vremea”

Un comitet de oficiali comuniști chinezi și consilieri religioși au discutat anul acesta despre modul de reinterpretare a textelor religioase, incluzând probabil Biblia, „pentru a ține pasul cu vremurile” și pentru a nu jigni simțurile altor crestini chinezi, potrivit agenției oficiale de știri a țării. Au vorbit chiar despre formarea unei noi religii.
Ședința de la Beijing a fost condusă de Wang Yang, membru al Comitetului permanent al Biroului politic al Comitetului central al Partidului Comunist din China și la care au participat 16 consilieri, experți și cărturari din cercurile religioase, potrivit știrilor Xinhua.
Grupul a sugerat „efectuarea unui studiu sistematic al credintelor si a diferitelor religii” și „efectuarea interpretărilor corecte și autoritare ale doctrinelor clasice pentru a ține pasul cu vremurile”, astfel încât „să reziste în mod eficient eroziunii gândurilor extreme și ereziei”, a raportat Xinhua. .
Wang a susținut „formarea treptată a unui sistem ideologic religios cu caracteristici chinezești în conformitate cu cerințele vremii”, a spus Xinhua. Mai mult, Wang a etichetat reinterpretarea „doctrinelor și regulilor religioase lucrare importantă și fundamentală”. Xinhua este agenția oficială de știri din China.
Simpozionul a fost organizat de comitetul pentru afaceri etnice și religioase al Conferinței consultative politice a poporului chinez, care este un organism consultativ pentru guvernul chinez.
Un ziar britanic (Daily Mail) și un ziar francez (Le Figaro) au raportat că China vrea să rescrie Biblia și Coranul.
Guvernul solicită o „evaluare cuprinzătoare a clasicilor religioși existenți care vizează conținuturi care nu sunt conforme cu progresul vremurilor”, potrivit ziarului Daily Mail.
Patrick Poon, cercetător chinez la Amnesty International, a declarat că persecuția religioasă din China se înrăutățește.

Michael Foust | Contribuitor ChristianHeadlines.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *