Sacrificarea Creștinilor in Nigeria

S T I R I

Sacrificarea Creștinilor in Nigeria

Mii de creștini au fost măcelăriți în Nigeria și sate întregi au fost distruse. De ce nu suntem atât de nepreocupați? De ce nu ne pasă? Cred că cel mai mare motiv este că pur și simplu nu știm ce se întâmplă acolo. Ei bine, acum știi. Aici sunt faptele. În ultimele luni, misionarii creștini care slujesc pe cei mai săraci dintre săraci din Nigeria, au trimis e-mailuri cu știri terifiante. Tribul Fulani violează și ucide săteni. Copii fiind folosiți ca teroriști sinucigași islamici, soldat cu zeci de victime. Un raport oribil după altul.

Astăzi, am văzut acest titlu șocant pe Jihad Watch: „Nigeria:   Sacrificare în masă a creștinilor si guvernul nu face nimic.”
Articolul a început cu acest citat, „În ciuda mai multor apeluri către guvernator și adjunctul său, precum și alte aparate de securitate, guvernul a rămas tăcut pe măsură ce atrocitățile au continuat. Fulani au reusit să efectueze atacul lor mortal. Au stat ore în șir în apropiere, mișcându-se după bunul plac, necontestat. Ar putea fi asta  pentru că „Președintele nigerian Muhammadu Buhari în mod clar nu are nici o simpatie pentru victime. El împărtășește viziunea asupra lumii a atacatorilor jihadiști.”

„Președintele se supără doar atunci când există represalii crime de Fulani. El însuși este un om Fulani și un crescător de vite. Motivul declarat îl reprezintă drepturile de pășunat. Dacă obiectezi la vacile care îți mănâncă recoltele, tu, satul tău și poate cei din jur vor fi atacați.

Și pe măsură ce creștinismul continuă să se răspândească în întreaga națiune într-un ritm exponențial, la fel și persecuția se răspândește. După un raport in Christian Today, Musulmanii se convertesc la creștinism în nordul Nigeriei pe fondul creșterii rapide a nivelului persecuției creștine, care a văzut mai mult de zece mii de creștini uciși în cinci ani, potrivit unui nou raport publicat astăzi.

„În timp ce multă atenție mediatică s-a concentrat asupra Statului Islamic și asupra situației dificile a minorităților persecutate din Orientul Mijlociu, 11.500 de creștini din nordul Nigeriei au fost uciși în ultimi ani, iar 13.000 de biserici au fost distruse, forțând 1,3 milioane de creștini să fugă în zone mai sigure ale țării.” Oricât de devastatoare ar fi aceste statistici, care ridică din nou întrebarea: De ce nu ne pasă? De ce nu ridicăm vocea?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *