Sabatul – O zi a familiei

Sabatul – O zi a familiei

Sabatul - O zi a familiei

Sabatul este cu adevărat totul despre dragoste – dragoste pentru Creator și dragoste pentru ceilalți – și toate relațiile de dragoste au nevoie de timp de calitate pentru a supraviețui, nu?

Deci, este logic ca familia să fie o parte importantă a Sabatului. Natura odihnitoare a acestei zile creează cadrul perfect pentru a vă reconecta cu cei dragi. Familiile se pot închina împreună, se pot bucura de frumusețea și minunea creației lui Dumnezeu ca unitate familială și se pot susține reciproc în a găsi modalități de a-i ajuta pe alții în Sabat.

Iată câteva moduri excelente de a sărbători Sabatul împreună cu familia:
Du-te la biserică; venerarea împreună produce o forță vitală în relația voastră cu Dumnezeu și unul cu celălalt.
Surprindeți un vizitator al bisericii sau doi cu o invitație caldă să vă alăturați la cină.
Studiați Biblia împreună în moduri care implică întreaga familie. Citiți pe rând câteva versete, apoi discutați-le împreună și lăsați fiecare persoană să exprime ce înseamnă aceste versete pentru ei. Dacă aveți copii foarte mici, citiți dintr-o Biblie pentru copii, astfel încât să poată înțelege.
Rugați-vă împreună ca familie și lăsați fiecare persoană să adauge un gând sau două la rugăciune pe baza propriilor nevoi și recunoștință.
Ieși afară și bucură-te de natură! Vineri seara, urcați în spatele unui telescop sau binoclu și admirați universul magnific al lui Dumnezeu. După biserică, mergeți la un parc și bucurați-vă de un picnic. În după-amiezile de Sabat, găsiți o pasarelă sau bucurați-vă de minunile creației chiar în propria curte. Mergeți la drumeție, urmăriți păsările și animalele sau colectați pietre, flori sălbatice sau frunze.
Ascultați împreună muzică de inspirație adecvată vârstei. Dacă cânți la un instrument, de ce să nu „faci un zgomot vesel” Domnului?
Scrieți o notă de încurajare pentru o persoană bolnavă sau în vârstă sau mergeți să vizitați persoanele în vârstă în case de îngrijire medicală.
Vizitați prieteni sau membri ai bisericii care sunt în spital sau blocați acasă. Înveseliți-i și rugați-vă cu ei.
Păstrați un caiet și începeți să enumerați toate lucrurile pentru care familia dvs. este recunoscătoare. Oferiți tuturor șansa de a contribui la listă.
Distribuiți vecinilor cărți încurajatoare, literatură sau DVD-uri creștine.
În zilele cu vreme rea, încercați să jucați jocuri biblice, să rezolvați cuvinte încrucișate biblice, să memorați un pasaj biblic și apoi să-l recitați, să puneți împreună un puzzle natural, să jucați scene biblice sau să citiți cărți creștine.

Sabatul este ziua în care ar trebui să lăsăm deoparte toate distracțiile lumii, astfel încât să ne putem apropia de Isus și să învățăm de la El. Concentrându-ne pe Creator, îl putem onora pe El și ziua Sa specială ca familie și Dumnezeu promite că vom fi binecuvântați!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *